Waarom de voorstellen voor een nieuwe embryowet niet deugen[i] (en de huidige[ii] ook niet). [i] Eerste grote wijziging Embryowet sinds 2002 | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl [ii] wetten.nl - Regeling - Embryowet - BWBR0013797 (overheid.nl) De definitie van een embryo is volgens de huidige embryowet: ‘Een embryo is een cel of…
mei
14
jul
22
Over de gevolgen van het gebruik van puberteitsremmers op bijvoorbeeld de ontwikkeling van de hersenen is nog veel onduidelijk. Publicatie in Pharmaceutisch Weekblad 22JUN22
apr
04
Dit boek bevat twee bijdragen over orgaandonatie in verband met de Wet op de orgaandonatie. Deze wet is van belang voor de vraag of burgers vooraf wel of geen toestemming willen geven voor de donatie van één of meer van hun organen na hun dood en welke redenen ze daarvoor…
apr
02
Door Mr. Elisabeth P. van Dijk en Mr. Marianne Daverschot Van harte aanbevolen! Te bestellen bij via NEEM&LEES: https://www.gereformeerdmaandblad.nl/weerklank-fonds-neemlees/ of neem&lees@gereformeerdmaandblad.nl
mrt
03
Door Dr. E. Garcia en Drs. L. Bakermans Met de komst van 3D-printers en dergelijke technologieën is de moderne wetenschap steeds dichter bij het maken van kunstmatige lichaamsdelen die zowel de anatomie als de fysiologie van het menselijk lichaam imiteren. Als het echter gaat om lichaamsdelen die een rol spelen…
okt
05
In Trouw van 3 september 2021 staat:“Transgenders sterven eerder, maar dat komt niet door hun hormoonbehandeling”. Deze conclusie wordt getrokken in een publicatie van het gendercentrum van AmsterdamUMC, waar een langjarig onderzoek naar de gezondheidstoestand van daar behandelde transgenders loopt, het zogenaamde ACOG onderzoek. [i] Mensen die bij de geboorte…
aug
29
Wat insiders al lang weten, kwam onverwacht voor het grote publiek in de publiciteit: het risico op trombose soms met dodelijke afloop, door het slikken van de anticonceptiepil. Trombose is verstopping van een bloedvat door een bloedstolsel. Als een stolsel losschiet, kan dit leiden tot een embolie, een afsluiting van…
aug
05
L. Bakermans, apotheker Inleiding De anticonceptiepil kwam halverwege de vorige eeuw op de markt. Dat was in eerste instantie als een nieuw middel tegen menstruatiestoornissen, zoals pijnlijke of onregelmatige menstruaties en hiervoor wordt hij nog steeds, meestal kortdurend, voorgeschreven. Maar wat eerst als bijwerking (‘u kunt onvruchtbaar worden’) omschreven werd,…
aug
04
Leontien Bakermans, apotheker en dr Elisa Garcia Een aantal mensen voelt een mismatch met zijn of haar biologische geslacht en hoe ze zich voelen. Dit wordt genderdysforie genoemd. In dit artikel bespreken we de medische behandeling van ‘geslachtsverandering’ bij jongeren en wordt gekeken naar risico’s en bijwerkingen en of deze…